Verschillen tussen yoga en Pilates

Als we het hebben over de verschillen tussen yoga en Pilates kunnen we eerst de overeenkomsten benoemen. Want bij zowel yoga als Pilates verricht je lichamelijk werk terwijl je geest betrokken wordt bij de oefeningen waarbij vooral de ademhaling belangrijk is. Weerstandstraining voor het vormen van de spieren. Yoga en Pilates kunnen als therapie dienen, bijvoorbeeld bij aandoeningen of blessures. Maar het kan ook zorgen voor het vormen van de spieren door middel van weerstandstraining. Alle oefeningen kunnen in een groep of één-op-één gedaan worden.

Wat is typisch Pilates?

STOTT Pilates® is gebaseerd op de anatomie en de bio-mechanische principes van het lichaam. Dat wil zeggen dat er vanuit de natuurlijke S-curve van de wervelkolom gewerkt wordt gewerkt. Pilates met oefeningen die zich concentreren op het gebruik van de kernspieren waardoor deze oefeningen goed zijn bij lichamelijke ongemakken of blessures.

De effecten van STOTT Pilates® zijn betere stabiliteit, betere flexibiliteit, betere houding, sterkere kernspieren waardoor de algehele fysieke fitheid zal toenemen.

Wat is typisch yoga?

Yoga is meer naar binnen gericht door gebruik van statische houdingen in combinatie met ademen en meditatie. Yoga is ook gericht op goede voeding met een holistische benadering voor de algehele gezondheid. Ook goed bij revalidatie en chronische aandoeningen. 

Bij de effecten van yoga kunnen we zeggen dat men beter is staat is om spanningen te ontladen.

Benaderingen

Bij yoga worden oefeningen gebruikt die de meditatieve kant benadrukken. Yoga heeft geen strakke structuur. Yoga is ook experimenteren met jezelf.

Wil je een yoga-instructeur wilt die je door een hele serie oefeningen begeleidt, of wil je het iets vrijer?

Pilates heeft een meer pragmatische instelling. De lessen zijn echt gestructureerd. Het streven is dat je elke beweging gecontroleerd en vloeiend beheerst.

Persoonlijkheid

Bepaalde persoonlijkheidstypes voelen zich tot Pilates of yoga aangetrokken. Innerlijke types zullen eerder naar yoga gaan. Uiterlijke types zullen meer op hun gemak zijn met Pilates.

Toch kan het zo zijn dat de meer naar buiten gerichte types baat kunnen hebben bij yoga door de kalmerende resultaten. Zoals ook de meer experimentele types met de innerlijke focus gebaat zouden kunnen zijn met Pilates.

De verschillen tussen yoga en Pilates gelezen maar je wilt graag meer informatie? Neem contact met ons op! Een STOTT Pilates®-proefles aanvragen kan natuurlijk ook.

Voor wie zijn onze lessen?

De STOTT Pilates®-lessen zijn geschikt voor iedereen die zijn lijf meer aandacht wil geven: fit of minder fit. Bij PilatesCare wordt speciale aandacht gegeven aan mensen/patiënten in een postrevalidatie traject: post zwangerschap, bekkeninstabiliteit, hernia, osteoporose, reuma, scoliose, chronische aandoeningen, borstkankerherstel en Parkinson.

Waar?

De Pilateslessen worden gegeven in Bussum.

Patricia van Romondt

Meer informatie?

PilatesCare
Patricia van Romondt

T 06 429 25629
@ info@pilatescare.nl

KvK 34335668
IBAN NL37INGB07550070828